Over Headis

Headis is een sport met twee spelers en een pingpongtafel. Het wordt gespeeld met een plastic bal die enkel met het hoofd aangeraakt mag worden.

De sport is tot stand gekomen in Duitsland. Deze nieuwe sport is zeer leuk om te spelen en is voornamelijk gericht op jongeren. Het spel wordt gespeeld op scholen, universiteiten en sportclubs en telt 12 toernooien per jaar.

Headis bevordert de vrijheid, de creativiteit en de originaliteit van haar spelers. Emoties zijn niet alleen toegestaan maar worden zelfs toegejuicht. Persoonlijkheid is dus absoluut belangrijk maar ook Fair Play is een must.

Wat zijn de spelregels?

Bij de opslag moet de bal eerst op de eigen helft van de tafel botsen en daarna op de helft van de tegenstander.

Als de bal het net raakt en daarna op de helft van de tegenstander landt wordt deze service opnieuw gespeeld. Hetzelfde geldt wanneer de bal op de zijkant van de tegenstander zijn helft landt.

Elke speler heeft 3 servicebeurten, waarna gewisseld wordt.

De bal moet altijd met het hoofd gespeeld worden.

De speler mag duiken of op de tafel springen om de bal met een volley te spelen.

Wanneer je een volley speelt moet je eerst met minstens 1 voet weer de grond raken voor je een nieuwe volley mag spelen. Je mag dus niet op de tafel blijven liggen.

De eerste speler die 11 punten weet te maken wint de set. Indien de stand 10-10 is wordt er gespeeld tot er een marge van 2 punten is.

Om te winnen moet je als eerste 2 sets winnen. Veel speelplezier!

Headis en voetbal

Het koppen is een heel belangrijke troef voor voetbalspelers en kan een wedstrijd beslissen.

Tot nu toe waren er helaas nog niet veel oefeningen om hierop te trainen en de techniek van het koppen te verbeteren.

Headis biedt echter uitkomst op dit gebied en blijkt een zeer effectieve manier om jezelf te verbeteren.

In Duitsland is Headis geïntegreerd in de trainingen van voetbalclubs zoals: BVB09 Borussia Dortmund, Hannover 96, FSV Mainz 05, FC Kaiserslautern, etc. Zelfs de Duitse nationale ploeg heeft ook het spel al getest!

 
bvb09_logo
hannover96_logo
fsvmainz05_logo
fckaiserslautern05_logoJürgen Klopp – Trainer van Borussia Dortmund

« Ik ben ervan overtuigd dat Headis een technische en leuke sport is die daadwerkelijk bijdraagt aan de koptechniek van een voetballer. »

Thomas Tuchel – Trainer van FC Mainz 05 (2009-2014)

« Na onze eerste ervaring met Headis waren we zeer enthousiast. Het is interessant voor zowel de coördinatie als de conditie. We hadden ons goed geamuseerd en hebben technische resultaten geboekt dankzij de vele balcontacten. Ik ga dit blijven gebruiken. »

Marco Haber – Duits ex-international en scout bij FC Kaiserslautern

« Het is niet alleen goed voor de coördinatie en de precisie bij het koppen, maar ook voor het trainen op verschillende effecten van de bal. Men beweegt van links naar rechts en moet zich concentreren op iedere bal. Een beetje zoals tijdens een voetbalwedstrijd dus. Dit is waarom Headis in de toekomst zal worden opgenomen in onze academie. »